» Takaisin etusivulle

Autohuolto S ja J Kiikola Oy / Neste Kiikola

Elettiin vuotta 1984, kun Eero Kiikola huomasi paikallisessa sanomalehti Länsi-Suomessa ilmoituksen vuokrattavasta Kesoil-huoltoasemasta. Muutaman päivän Eero neuvotteli Seija-vaimonsa kanssa ja tästä alkoi nykyisen Neste Kiikolan tarina.

Eeron oli helppo alkaa huoltoasemayrittäjäksi, sillä jo rippikouluiästä alkaen hän oli ollut kiinnostunut autoista ja moottoriurheilusta. Käytännössä koko 70-luku meni Rauma-Repolassa paperitehtaalla työskennellessä, kunnes vuosikymmenen vaihtuessa hän siirtyi työskentelemään autoalalle. Tulevaa huoltoasemayrittäjyyttä hän pääsi harjoittelemaan toden teolla Varaosa ja huoltoasema Rinteellä, jossa työtehtäviin kuului varaosaliikkeen hoitoa, myyntityötä kiertävällä myyntiautolla sekä huoltoasemalla autonasentajan ja esimiehen työt.

Vuoden 1984 syksyllä päätös oli siis tehty ja alkoi Seijan ja Eeron yrittäjyys. Kauppiaiksi he ryhtyivät Kesoilin omistamassa kiinteistössä, mutta jo vuonna 1986 alkoi mieliin hiipiä halu ja tarve investoida kiinteistöön ja laitteisiin. Kiinteistö päätettiin siis lunastaa ja vuonna 1990 tehtiin koko Neste Kiikolan mittavin ja näkyvin investointi, kun vanhat jakelumittarit ja säiliöt vaihdettiin uusiin sekä rakennettiin nykyaikainen mittarikatos. Samalla rakennusta laajennettiin ensimmäisen kerran. Isompia laajennuksia on myöhemmin tehty vuosina 2003 ja 2017. 1990-luvun lopulla päättyi Kesoil-huoltoasemaketjun tarina ja Neste Kiikolan asema liitettiin uuteen Kesoilista, Unionista ja Finoilista muodostettuun Neste-ketjuun.

Nykyiset omistajat Saku ja Jaana tulivat töihin Kiikolaan 1980-luvun puolenvälin jälkeen. Saku aloitti työnsä ammattikoulun ohessa ja siirtyi vakituiseen työsuhteeseen vuonna 1986. Jaana sen sijaan aloitti uransa Kiikolassa vuonna 1987. Vuonna 2004 kääntyi uusi lehti Neste Kiikolan tarinassa, kun oli aika sukupolvenvaihdoksen ja Saku ja Jaana aloittivat yrittäjyytensä. Yritys oli hyvässä maineessa ja taloudellisesti hyvässä kunnossa, mutta samaan aikaan maailma oli kuitenkin muuttunut ja huoltoasemien oli muututtava sen mukana. Polttoainemyynnin katteiden ja kannattavuuden heikentyessä oli keksittävä uusia tuotteita ja palveluja, joilla pärjättäisiin kilpailussa. Nykyään palveluihin kuuluu polttoainemyynnin lisäksi Scanburger-hampurilaisketju, iloisen palvelun kahvila, moderni autopesula sekä monipuolinen ja luotettava autokorjaamo.

Perheyrityksenä tunnetussa huoltoasemassa mukana on ollut vuoteen 2014 asti myös Sakun nuorempi veli Sami. Lisäksi Sakun ja Jaanan lapset Jonna ja Joni työskentelivät nuoruutensa asemalla.

Liikevaihto on viime vuosina ollut n. 2,2 miljoonaa euroa ja vakituisia työntekijöitä on noin 9 henkilöä.

Neste Kiikolan tunnuslauseena on aina ollut ja on edelleen ”palveleva huoltoasema”. Tuo lause, hyvät työntekijät ja sinnikkäät yrittäjät ovat ne asiat, jotka ovat pitäneet meidät pinnalla kaikki nämä vuodet. Tunnustuksena hyvästä palvelusta voitti Neste Kiikola vuonna 2017 koko neste-ketjun välisen laatu- ja myyntikilpailun, mutta edellistäkin tunnustusta tärkeämpänä Neste Kiikolassa pidetään omilta asiakkailta saatua hyvää palautetta.

Saku Kiikola
puh. 028 227 268
https://www.nestekiikola.fi